NOTD rosa MNY 257


Idag blev det ett nytt MNY-lack, jag får rosa ryck ibland oavsett årstid. Fotade när jag kom åt idag, har varit utomhus mest hela dagen. Bilderna som blev bra är dessa två från T-banan och närbilden är mest rättvisande.

Formula/applicering: Tunn, men inte ohanterlig. Tunna lager rekommenderas.
Pensel/kork/flaska: Gillar! Älskar verkligen penseln. Alla penslar borde vara som denna. Mjuk, följsam, lättmanövrerad...
Torktid: Återigen hade jag för brått ut innan lacket var helt torrt, vilket syns på pekfingret. Jag skulle kategorisera detta lack som långsamt torkande om man lackar tjocka lager. Rekommenderar tre tunna istället för som jag gjorde två lite tjockare.
Hållbarhet: Jag fick ingen sliten nageltopp under dagen trots vantar och lite kånkande på en telning. Dock sprack lacket lite på en skadad nagel och blev lätt att skala av.
Färg: En kall rosa shimmer, silver och rosa i rosa bas. Jag tror faktiskt det här lacket balanserar mellan shimmer och frost, men frostigheten överväger. Jag tycker den är för kall, föredrar varmare rosa.

Helhet: 2/5 (hade det varit guldskimmer istället för silver fick den nog lite högre betyg.)

Blixtbild 

Karianne jämför

Fina Karianne som skriver Neglelakkmani gjorde mig glad och lade upp en jämförelse jag längtat efter: HMs Moody Model och OPI Ski Teal We Drop. Hennes jämförelse hittar ni här. Tack Karianne!

Mera rött

Idag skiner solen och jag ska göra ärenden så jag känner mig lyckosam. Kanske hinna sitta ned en stund på en bänk mellan varven och låta solen värma en? Kanske till och med tar mig en glass.
Idag smyckar jag mig med mitt första Color Club-lack, som Hjärtevän köpte åt mig på Ica Maxi Lindhagen på Kungsholmen. Gissa om jag blev glad när han kom hem med både mat OCH lack. Detta är ett minilack och är namnlöst men har nummer 142.


 

 
Formula/applikation: Jag älskar! Klockren, rinner på nageln som smör. Två lager är täckande och lacket är i sig så glansigt att nåt topplack inte behövs. Duktig Color Club!
Pensel/kork/flaska: Flaskan är en av mina favoriter, trots att den känns lite budget. Men om jag inte misstar mig är väl Color Club ett budgetmärke på hemmaplan?
Torktid: Snabb! Inte rekordsnabb, men snabb.
Hållbarhet: Vet ärligt talat inte, jag har aldrig haft på detta lack mer än en dag. Men då ser det förvisso nylackat ut hela tiden.
Färg: Klockren röd. Inte för mörk, inte för ljus. Lagom sexig. Jag skulle säga att det är en röd som passar både varma och kalla hudtoner.

Helhet: 5/5


Inspirationen föll på, solen sken så underbart och jag kan inte välja vilka bilder jag ska lägga upp...


 
 


En jämförelse av mina röda lack är förresten på väg.

Grönt är skönt

Jag kommer inte hinna ta några dagsljusbilder denna gång för jag lät min nervösa energi ta överhanden och har redan pillat av halva lacket. Och HMs nya höstgröna Envy Me är visserligen fint, men inte så fint att jag känner mig motiverad att lacka om i samma färg en till gång.


Formula: Liksom det tealfärgade Moody Model som jag älskar är detta lack lite tjockt men två lager blir jämnt och fint. Lillfingret är två tunnare lager, på resten tog jag lite mer på penseln.
Pensel/kork/flaska: Jag gillar HMs gamla flaska mer än den nya. Det är samma pensel men den runda korken känns mycket bekvämare.
Torktid: Normalsnabb.
Hållbarhet: Går att skrapa av ganska lätt, särskilt om man har lite ojämn lackning. Men förutom det är hållbarheten helt ok. Skulle gissa på två dagar med SV ed.
Färg: Mörkgrön bas med lite ljusare grönt shimmer. Fint djup i direkt belysning men blir lite tråkig och murrig inomhus på kvällen. Otroligt vacker när solen lyser på, som syns på fotona ovan. Jag gillar färgen men är inte på rätt humör för den nu.
Helhet: 3/5 (hade varit full pott om lacket varit lite ljusare och haft mera liv i kvällsljus.)

En kort resa till Madras

Vet inte vad som tar åt mig, blev trött på Snowcrystal jättefort och lackade om till en annan röd, Mavalas Madras. Madras är ett av mina absoluta favoritlack och den enda röda som jag någonsin känt att jag behöver en backup av. Men det kanske ändras nu när jag letar röda lack som en blodhund, vem vet, kanske hittar en massa nya röda must-haves? Ge mig gärna tips! Det ska vara rött, rött, rött...





Formula/applikation: Mavalas lack har jag alltid tyckt är jobbiga att lacka med. Formulan är tunn, och inte på ett bra sätt som Scratch Nails till exempel är. Men jag har vant mig. Här har jag faktiskt bara ett lager, men det var bara för att jag hade bråttom, annars kör jag alltid två. Mavalas lack kommer bättre till sin rätt av två lack, färgen djupnar och blir vackrare. Andra lagret är också mycket trevligare att lacka än det första.

Pensel/kork/flaska: Jag gillar Mavalas flaska, den känns mycket stabilare än smalare flaskor. Penseln har jag inget att säga om men korken är en av mina favoriter, den är greppvänligare än helt runda korkar.

Torktid: Alldeles för långsam, ett stort minus. Kolla lillfingret. Jag får alltid vara extra försiktig efter att ha lackat med Mavala, det kan vara det lackmärke i mitt stash som har längst torktid.

Hållbarhet: Aldrig mer än två dagar. Blir toppslitet redan efter några timmar.

Färg: Alldeles underbar. Djup. Jag kan inte avgöra om den är varm eller kall, jag tror att baslacket har en lite kallare röd ton medan skimret är varmt. Helhetsintrycket är... kryddigt! Inte alls julröd, snarare passionerat sexigt röd. Jag tänker på ädelstenar, öppen eld och krossad sammet.

Helhet: 4/5

Ska ta mer och bättre bilder nästa gång jag tar fram Madras!

Röd snökristall

Här kommer mitt första röda lack. Det är nummer 442 från Snowcrystals höstkollektion 2010 och är rätt klassiskt, inget sensationellt utan snarare en trygg grundfärg.







 Formula/applikation: Lite tjockare än jag gillar men å andra sidan vältäckande. Detta är två lager men ett hade räckt om jag inte var så darrig på handen idag.
Pensel/kork/flaska: Flaskan är i smalaste laget men lika stabil som t ex Depend. Kanske för att den är trekantig i formen.. Inget negativt att säga om penseln eller korken.
Torktid: Inte jättesnabb, efter lite mindre än 10 minuter blev det som ni ser blev det ett hack på ringfingret. Jag fick lite rött på topplackspenseln, så kanske vänta lite längre än vanligt innan man penslar på det.
Hållbarhet: Vet inte än.
Färg: Ren röd, drar inte åt några andra färger. Personligen tycker jag om lite mörkare rött i alla fall på hösten. Konstigt nog tycker jag att detta lack torkar lite ljusare än vad flaskfärgen är, vanligtvis är det tvärt om.


Helhet: 3/5

Och jag är fortfarande übersugen på AAs Pinto. Måste skaffa mig det. Synd att det bara finns en AAbutik i Sthlm.

NOTD Depend 192

Jag fortsätter på samma tema, mjölkiga lugna färger. Precis vad jag behövt de här dagarna. Jag önskar det fanns Novalucol för själen.



 
Formula och applicering: Identisk med förra NOTDn 187. Inte för rinnig, inte för tjock, två lager täckte perfekt. 
Torktid: Som 187. Snabb med SV men också utan.
Hållbarhet: Jag inbillar mig att denna var bättre än 187, men det är nog för att jag var mer inaktiv.
Färg: Kan vara en dupe till American Apparels California Trooper, se swatch hos Nailtastic. Personligen passar den inte mig lika bra som 187, jag tycker mina händer ser lätt nedkylda ut.

Helhet: 3/5

Något oväntat hände mig i eftermiddags. Mitt i allting började jag längta riktigt intensivt efter röda naglar. Jag kan inte förklara det, har sällan lutat åt rött öht och har verkligen aldrig känt ett sånt brinnande sug efter alla sorters röda lack.
Som jag skrev tidigare associerar jag rött till glädje, och där är jag inte alls på känslobarometern nu. Men ändå längtar jag efter roströda manchestertyger och bärig sammet och stickade halsdukar i varmt orange. Jag önskar jag ägde AAs Pinto, det är precis den färgen jag vill ha just nu. Vill krypa upp i en stor famn av varma färger.

Zoya hos grannen


Läser hos fina Neglelakkmani att Zoya fått återförsäljare i Norge. Kanske Sverige står på tur? Jag har aldrig testat Zoya men å så sugen jag är.

Se bara!

"Har du nåt lack på dig idag?"

Igår var jag och min lillebror till Medelhavsmuseet för att distrahera oss lite. Påväg dit höll han i min hand och granskade den noga. Han såg lite brydd ut och efter en stund utbrast han: har du något nagellack på dig idag eller inte?
En berättigad fråga, för Depends 187 från i somras är nästan en perfekt nude på mig. Kändes helt rätt, lackad men ändå inte.








Formula: Toppen för att vara budget. Inte för rinnig, inte för tjock, två lager täckte perfekt.
Pensel/kork/flaska: Plastig pensel, vinglig flaska, men för det priset...
Torktid: Snabb med SV
Hållbarhet: Inte mer än en dag för mig. Flagar i stora sjok efter en ordentlig disk men det gör inget för jag lackar ändå om varje dag.
Färg: Varm beige, som starkt svart té med lite mjölk i. Funkar nog inte som nude på riktigt skandinavisk hud, då är systerlacket 192 ett bättre val.
Helhet: 4/5

De små plupparna på några av naglarna är inte nåt fel på lacket, utan jag som hade för bråttom ut när jag var nylackad.
Sen jag skrev mitt sista inlägg har det förvisso inte gått flera veckor, men det känns så. Idag gick min älskade farfar bort och timmarna har känts som dagar. Jag är glad att vi fick vara hos honom men jag har ett stort tomrum i själen som aldrig kommer att fyllas. Saknaden svindlar, som att titta ned för ett stup.

Jag är glad att jag har en blogg jag kan ägna mig åt en stund, en liten normaliserande faktor mitt i sorgen.

Färger är något oerhört symbolladdat för mig. Jag knyter minnesbilder till färger. Olika färger signalerar och uttrycker olika saker. Så till exempel kan jag inte tänka mig att ha röda nyanser på mig när jag har sorg. Rött är glädje. Starka färger överlag, men mest rött. Svart är sorg. Men svart i drömmar betyder tur. Och svart nagellack är fräckt.

Eftersom nagellackande är ett sätt för mig att koppla av och få en paus från allt det komplexa i livet tänker jag fortsätta, även om det känns lättsinnigt just nu. Men jag känner också att det kan bli en avlastning, en paus eller en distraktion när det känns tungt.

Så nu närmar jag mig mina lack från en helt ny vinkel. Jag undrar vilka färger jag kommer att ge min sorg.

Green Gold indeed

Hjärtevän fick välja lack åt mig denna gång och han valde en av mina absoluta favoriter - Scratch Nails Green Gold. Önskar jag hade fler Scratch-lack, jag som är en närproducerat-fantast känner extra starkt för detta svenska märke. Plus att de är fantastiska, färgutbudet och kvalitén gör mig knäsvag.







Formula: Tunn och rinnig, påminner om Mavala.
Applicering: Ett tjockt lager funkar verkligen inte. Den tunna formulan är omöjlig att få snygg med mindre än fyra riktigt tunna lager. Personligen har jag inga som helst problem med det, lackning är som meditation för mig så jag håller gärna på länge.
Ett minus (som med andra metalliclack) är att det gärna blir en liten fläck där man börjar dra med penseln men det avhjälps lätt om man börjar med en liten droppe mitt på nageln och sen "puttar" ned lacket mot nagelbanden.
Pensel/kork/flaska: Stabil flaska, rund ej platt pensel som är lätt att styra. Vanlig kork, inget att anmärka på.
Torktid: Lite längre än medel. Jag rekommenderar verkligen många tunna lager istället för ett eller två tjocka, då minskar torktiden avsevärt.
Hållbarhet: Medel. Bilderna är tagna ca 12 timmar efter applicering.
Färg: Ljust mossigt grön metallic som riktigt lyser i solen. Green Gold gör verkligen skäl för sitt namn!

 Helhet: 5/5

Några blixtbilder som bonus.

 

Mavala Carrousel



Kicks har tagit in Mavalas höst/vinterkollektion Carrousel Colors. Jag stod och höll i den blå nyss och ångrar att den inte fick följa med hem. Den gröna också. Det verkar vara riktigt sköna dämpade höstfärger, med betoning på färger - jag är trött på beige, nude, taupe och brunt nu.

To revive a fashion palette of sensible colours, too often taking refuge in beiges, greys, browns, midnight blues or black, MAVALA unveils its new collection of theatrical, mineral and flamboyant shades inspired in turn by the spirit of English romantic or bohemian boldness. …A unique style for those not frightened to be adventurous !

Förresten stör det mig nåt så innerligt att apostrofen i ordet color´s är helt språkligt inkorrekt.

MNY 469

Ok, jag tar tillbaka det mesta jag sagt om MNY. Måste varit trött när jag testade sist, för det är ju faktiskt fint! Detta är 469, och jag kommer garanterat ta med mig fler MNY hem. 
469 är ett skimmerlack som är ganska komplext fast samtidigt subtilt, det behövs helt olika sorters ljus för att få fram de olika nyanserna. Inomhus är det obotligt brunt. Men ute eller i direkt solljus blir det guldigt, lite grönt och rätt mycket mörklila. Bildspam!
 





 




  Blixt:





Formula: Gillar man tjockare lack kan detta kännas för rinnigt. Påminner lite om Mavalas formula.  Applicering: Alldeles lagom, detta är två tunna lager och jag är helt nöjd, jag tycker det lägger sig skönt på nageln och är lättstyrt.
Pensel/kork/flaska: Penseln är bättre än andra budgetlack som t ex Depend. Den är platt och lite bred men inte så bred som IsaDoras. Den fjädrar liksom skönt och känns lyxig, inte alls plastig. Flaskan är inte så vinglig som jag trodde.
Torktid: Med Seche Vite tog det lika lång tid som vanligt för mig, några minuter innan ytan blev säker och sen kanske 20 min innan det var helt solitt. Har inte testat utan SV än. Mellan lager 1 och 2 väntade jag kanske 30 sek per nagel och det var fullt tillräckligt för ett problemfritt andralager.
Hållbarhet: Vet inte ännu.
Färg: Skimmer i guld och grönt som är väldigt subtilt inomhus och knappt syns alls på nageln. Mörkt lila skimmer dominerar. Basen är brun som jag tycker drar åt plommon/burgundy lite.
Helhet: 2,5/5

Tävling 2 hos Nailmail


Nailmail har en till tävling! Jag är fetmed. Jag är så nyfiken på Nubar, kanske ryker min Nubaroskuld nu? Gå in och kolla på Nailmails sida, de har mycket godis!

Så här gör du för att tävla:
1. Skriv en kommentar på Nailmail eller på Vacker & Underbar att du är med och tävlar.
2. Lägg upp bilden på din blogg. Om du både kommenterar inlägget och lägger till bilden i din blogg får du två lotter, annars bara en lott.
3. Glöm inte att länka till Nailmail.se!