Snökaos

Åter i storstan! Är det inte lite sjukt vad mycket man missar om man är utan internet ett par dagar. Jag har varit i mitt käraste Hälsingland och fastnade i snökaoset. Inget internet, trasig bil... och bara ett lack med mig! Som tur var hade jag med mig kameran och kunde sysselsätta mig med att ta lite lackfoton - ungefär fyra stycken innan batteriet tog slut. Sen hade jag bara uppsatsskrivandet att sysselsätta mig med, och det var faktiskt inte så dumt. Det blev kul att skriva uppsats igen när jag fick sinnesro till det och slapp alla distraktioner som finns här i storstan.
Bilder imorgon!

Veckans kuriosa

Ordet bastu kommer från badstuga.

Playing with Mavala Smoky Blue

I lördags firade vi Hjärtevän med buller och bång och jag hade planerat en snygg manikyr - NfuOh-flakes på svart, men i brådskan blev det hastigt lackade röda naglar och röda läppar istället. Det blir liksom aldrig fel med rött.
Idag har jag lekt lite med mitt senaste Mavalalack, Smokey Blue, som jag swatchat tidigare här. Jag blev ju rätt besviken på glittret och nu hittade jag en gammal eye dust jag aldrig kommer att använda... ni ser var jag är på väg va?



 



Formula/applicering: Formulan förändrades naturligtvis av glittret, den blev tjockare men faktiskt bättre. Detta är två lager och jag är rätt förtjust. SV tog fram glittret ännu mer. Jag hade i lite mindre än ett halvt kryddmått ögonskugga totalt, i många omgångar med mycket flaskskak emellan.
Torktid: Jag vet inte om jag är överdrivet positiv nu men jag tycker det gick lite snabbare än vanligt. Kom åt nageln på tangentbordet några minuter efter jag lackat och svor högt för jag var säker på att jag skulle få lacka om, men det blev inte så mycket som ett litet hack.
Färg: Naturligtvis ställer det här vidriga onda vinterdagsljuset till det så jag inte får till ordentliga foton (jag har letat dagsljusglödlampor förgäves...) men jag skulle säga att det sista fotot har korrekt färgåtergivning. Tyvärr var det inga guldiga toner i ögonskuggan (guldskimmerfascinationen håller i sig), bara silver och blått, men jag tycker ändå betydligt mer om Smoky Blue nu. Eller jag kanske bör döpa om den... några förslag?


Jag har knåpat lite med frankenlack förut men inget jag är riktigt nöjd med. Det värsta jag gjort är nog när jag förstörde mitt CG Classic Camel. Jag ska nog mixa i tomma flaskor...

Hjälp

Mina naglar är hemska just nu. De är hårda och sköra som sockerglas. Minst en åt gången är sprucken och som ni ser på mina senaste bilder är pekfingernageln helt nedfilad efter att halva bokstavligt talat flög av när vi grejade med bilen för nån vecka sen. Jag blir förbannad. Nagelolja verkar inte räcka. Nån som har nåt tips på ett bra baslack som gör nageln mer flexibel och mjuk?

French Smoke up the ***

Igår/idag har jag testat HMs säsongslack French Smoke som jag såg i butik när jag köpte det underbara Moody Model. Men FS är allt annat än underbar. Jag är jättesugen på varma grå rökiga toner just nu och i flaskan ser FS väldigt lovande ut. Faktum är att jag gillar just denna grå nyans väldigt mycket, osis att allt utom färgen är horribelt.
 




Formula/applicering: Superdålig formula. Rinnig och svårstyrd, halkar ned på nagelbanden innan man hinner reagera. Fyra lager. SV. Tydliga penselstråk.
Pensel/kork/flaska: Flaskan är trevlig men penseln horribel, särskilt i kombination med tunn formula. Korken är lite fumlig att hålla i men inte värre än MNY.
Torktid: För lång. Tunnare lager skulle varit bättre men det här är inte ett lack som inspirerar till en lång lackstund så att säga.
Hållbarhet: Superkass. Flagade nästan direkt. Förvisso bastade jag med den, men jag tycker ett lack ska hålla sig mer än några timmar ändå.
Färg: Frostfinish. Blä! Ljust grå, skulle nästan kalla den varm silver.
Helhet: 2/5, och egentligen borde det vara 1/5 men jag kan inte låta bli att ge den lite extra bara för att jag tycker om just den här grå tonen. Om den inte varit frostig.

Nej. 1/5.

Vardagslyx

Längtar tills jag kommer igång med bloggen ordentligt, tills känner mig nöjd med layout och skaffar mig en fotorutin jag är riktigt nöjd med. Men jag har börjat känna mig stressad av denna längtan, jag vill ju att det ska kännas så direkt, nu! Så idag fick jag påminna mig själv att det faktiskt får ta tid. Allt måste inte bli perfekt direkt. Perfektionisten i mig måste tyglas annars tar hon över och gör varje dag till en uttröttande jakt som aldrig tar slut och som tar det roliga ur livet. Att komma ihåg det är en utmaning. Varje dag.

Så nu ska jag krypa i säng, bastuvärme i musklerna och en riktigt fräsch känsla i både kropp och själ. Nästa gång ni bastar - testa att gnida in hela kroppen i vanlig olja, jag använde raps idag, och sen gnugga av den med en mjuk handduk och bara andas ut all stress samtidigt. Det är vardagslyx för mig.

NOTD Nfu Oh 47 på olika röda baser

Jag har adopterat ett lack från Sarah. Och jag är alldeles förälskad! Det är mitt första NfuOh-flakielack och efter detta så läre det bli fler. Jag älskar!

NfuOhlacket i sig är laxigt och flakesen blixtrar till i ljust grönt ibland. Jag har grundat med ett klassiskt rött Depend, nr 19,  på vänster hand och på höger hand det lite mörkare Midnight Passion från HM. Börjar med Dependhanden, hann fota mest på den innan dagsljuset gick och lade sig. Men allvarligt, det var längesen jag inte kunde slita blicken från naglarna på detta vis...

Depend 19 + Nfu Oh 47:









Formula/applicering: Ovan formula! Men väldigt lättstyrd för att vara så tunn. Ett rent nöje att lacka med, jag ville inte sluta. Har två lager bottenlack vilket var på tok för mycket, och två lager flakelack, toppat med SV.
Pensel/kork/flaska: Helt ***** underbart.
Torktid: Lång. Seriöst. Men jag hade på tok för tjocka lager.
Hållbarhet: Mycket toppslitning på de naglar som fick tjocka lager. Som nylackat på de tunnare lackade naglarna.
Färg: Oh... flakesen är som ljuslågor inomhus på kvällen. På dagen blixtrar det i grönt och laxig persika. Vill testa det på grönt lack, och på svart och orange och rosa...
Helhet: 5/5. 10/10! Haha jag älskar det.

Här kommer bilderna med Midnight Passion som bas. Jag föredrar denna mörkare röda som bas, det tar fram mer av flakesens strålglans. Förresten, jag lovar bli bättre på jämförelser, den här är ju inte alls överblickbar. Blev lite för ivrig att lacka med denna skönhet tror jag.

Bildspam! HM Midnight Passion + Nfu Oh 47:








 Eye candy!

Veckans kuriosa

Den indiska sarin sägs av somliga indier vara ett arv från Alexander den Stores utflykter, en nutida variant på togan. Hur läckert är inte det?

NOTD China Glaze Cords

Idag och igår flyter ihop eftersom jag haft en vaknatt. Tidsbegreppen blir väldigt underliga då. Och med tanke på hur trött jag är idag så slår jag ihop gårdagens NOTD med idag, det känns som en kreativ lösning på bristen på dagsljus att fotografera i idag! Schack matt, vinterdagsljus!

Idag/igår plockade jag fram en gammal trogen favorit, mitt allra första CG-lack som jag jagade över halva Stockholm efter att ha sett det på Malin Cronas sminkblogg. Jag blev blixtförälskad och där började nog min nagellackromans på allvar. Det var inte det första lacket, men det var det första lacket jag jagat och så att säga nedlagt.... i en kicks-påse då, inte alls medelst älgstudsare.

Jag talar om Cords från Retro Diva.



Formula/applicering: Klockren CG. Detta är tre lager med SV.
Torktid: Lite för långsam för att vara helt bekväm, men inom acceptabla gränser.
Hållbarhet: Två dagar (eller en lång lång dag som inkluderar en natt) med lite lite toppslitning. Härligt!
Färg: CG beskriver färgen som rustic gray, vilket stämmer rätt bra. Rustic antyder en värme i färgen. Ändå tycker jag att Cords i de flesta ljus drar mer mot grafitgrå än taupe, som andra bloggare (och jag också trott efter att ha sett t ex Malins bilder) beskrivit det som. Men jag ser inte alls den "taupiga" kvalitén i Cords. Tycker det är ett solitt grått lack som kanske kanske drar lite åt det varma hållet ibland, men taupe kan jag absolut inte sträcka mig till.
Helhet: 4/5

Blixt

Heart of darkness

Jag blir tokig på denna brist på riktigt ljus att fotografera i. Det är helt enkelt inte kul att försöka ta vackra bilder sen snön kom. Eller snarare sen slasket kom... Hur gör ni andra därute? Jag funderar på att bygga mig ett ljusskåp.
Min NOTD uteblir idag, bilderna blev så dåliga att jag inte vill titta på dem. Men det är en ny dag imorgon!

China Glaze Pure Elegance

Idag har jag avnjutit ett lack jag önskat mig sen i våras när jag först såg det på bild. Fastnade för det direkt - en skön laxig rosa nyans som väldigt passande gett sig i lag med vackert gyllene shimmer. Precis ett sånt lack jag inte kan motstå. Jag har sparat det till en dag då jag behöver en riktig boost - och idag var en sån dag, en ta-itu-med-grejer-dag, uppsatsarbete here I come.
I dämpad inomhusbelysning är detta lack nästan vad jag önskat mig. Men i dagsljus  byter det personlighet och blir en skarp tuggummirosa - har letat efter en liknelse hela dagen och tuggummirosa tränger sig gång på gång upp ur hjärnvindlingarna - där skimret verkar cerist. Det drar ned betyget ganska rejält för mig, alla swatches jag sett har byggt upp en bild av ett mjukt aprikosfärgad ljuvlig sak. Men i rättvisans namn visar alla mina bilder också denna persikodröm! Aldrig varit med om en så svårfångad rosa.
 

Formula/applicering: Lite skirare än vanligt med CG, detta är tre lager. Applikationen var lite lättare än mina senaste Vintage Vixenlack, det kändes mera lättstyrt på nageln.
Torktid: Tio minuter innan SV verkade på ytan och sen nästan en halvtimme innan allt satt.
Hållbarhet: Lite lite toppslitet efter en dags bruk, men går nog fint att ha en hel dag till.
Färg: Ja, färgen ja. Jag måste säga att bilderna är missvisande, men jag får verkligen inte den rätta färgen att fastna. Färgen är mycket skarpare än bilderna visar, i lysrörsbelysning kan den nästan misstas för neon.

Helhet: 3/5

Blogger har förresten bestämt sig för att ladda upp mina bilder felvända hur jag än beter mig.

NOTD Depend 161 - hallonneon

Mitt allra första neonlack fick bli budgetvarianten, Depends höstlack nr 161. Jag vet inte om jag älskar det eller hatar det.




Formula/applicering:  Ljuvlig. Är alla neonlack såhär? Två lager + SV.
Torktid: Snabb som en vessla med en räv i bakhasorna.
Hållbarhet: Normal Dependkvalité. Fotona är tagna efter lite mer än 24 timmars bruk.
Färg: Markörpenna! Ceriserosa undertoner, men det övergripande intrycket är rödorange.

Helhet: Jag vet inte! endera 1/5 eller 4/5...

NOTD Mavala Smoky Blue

Idag bjuder jag på en nyhet från Mavalas senaste kollektion Carrousel Colors. Smoky Blue gav mig glädjerysningar när jag lackade första lagret, den härliga östersjöblå cremeformulan smälte ut över nageln och överraskade med ett mycket diskret men ändå fullt synligt turkosblått skimmer. Men ack, ack så besviken jag blev efter andra lagret, då syntes det knappt något skimmer längre. Vilken besvikelse! Vill nästan röra ned lite mer skimmer i det för då skulle det helt klart bli en favorit.
Har extra stora bilder idag så skimret syns. Bilderna är tagna i skymningsljus.




Formula/applicering: Lite tjockare än klassisk Mavala.
Torktid: Snabbare än Mavala brukar vara, jag gillar det!
Hållbarhet: Har redan tagit av mig det, men jag hade på mig det ett par timmar och fick ingen som helst toppslitning, vilket jag annars brukar få väldigt snabbt med Mavala.
Färg: Havsblå, drar åt grått men i viss gul belysning ser det lite lite grönt ut. Namnet tycker jag är lite ologiskt, får inga rökassociationer alls av denna färg.

Helhet: 3/5

Snart kommer det nog lite kuriosa, och den där röda jämförelsen jag skrev om för ett tag sen. Och ett CG-lack från önskelistan jag letat och äntligen hittat!

Höstfavorit - Viva la Diva 57

Idag skiner solen, jag har inte ont i kroppen längre och tänkte fira det med ett av mina favoritlack, Viva la Divas vackra 57. Swatchade det för ett tag sen här men nu är jag bättre vän med makroobjektivet på kameran...
När jag tänker efter är jag inte helt hundra på när det släpptes, men jag vet att jag köpte det tidigt i våras. Har sett det på lite minde Åhlénsbutiker ganska nyligen men det verkar vara helt slut på de välfrekventerade lite större butikerna.
Det här är ett lack som gör mig glad, kan inte sluta titta på händerna när jag har det på mig.

 



Formula/applicering: Formulan är alldeles lagom. Har den stått ett tag kan den skära sig lite, så det gäller att skaka ordentligt. Appliceringen är enkel i tunnare lager, här har jag tre lager plus ett SV.
Pensel/kork/flaska: Jag gillar VLDs flaskor, de känns robusta. Penseln är kort och bra.
Hållbarhet: Inte jättebra, på bilderna har jag haft lacket i mindre än 12 timmar och det är redan toppslitet.
Färg: Jag älskar den, men tycker den är svår att beskriva. Inte riktigt koppar, men nära.
Hur tycker ni man kan beskriva denna färg?

Helhet: 4/5

  
 

Bella firar


SaintBellaBeauty firar två års härligt skönhetsbloggande och ordnar en kalastävling att fira med! Tävlingen och reglerna hittar du här och vinsten är två hemliga China Glaze-lack.
Go check it out!

NOTD i blyerts

Nu har jag tagit den lilla ork min sjuka värkande kropp lyckats uppbåda och lackat och fotat. Det var skönt att göra något! Men kraften är helt slut, tror jag åkt på nån influensa. Nån som vet var jag kan skaffa nya kroppsdelar som inte gör ont?
Bjuder på ett budgettips, Depends 206 (f 2010), en lite ljusare blyertsgrå sak med knappt skönjbara blå undertoner.
 
 


 



Formula/applicering: Väldigt lättarbetad formula, detta är bara ett lager utan topplack.
Torktid: Orken tog slut innan jag hann få på SV, så jag fick för en gångs skull tillfälle att testa torktiden på själva lacket utan assistans så att säga. Skulle säga att det tog mer än 5 men mindre än 10 minuter.
Färg: Väldigt... grå. Kall grå, känns metallisk. Förresten kanske det är metallicfinish och inte shimmer? Frostfinish?! Jag är inte i någon vidare analytisk form just nu, ni får gärna hjälpa (det höll på att bli hjärna hjälpa) mig tänka och klassificera.

Helhet: 3/5 (kanske lite mer för formulans skull)

Ok nu har jag gått och sneglat på naglarna ett par timmar och är döförtjust. Det här är verkligen en läcker färg! Cementgrå? Cementblyerts? Blyerts definitivt, jag tycker det ser ut som en ofixerad skiss som smetat av sig snyggt. Skulle säga hårdhet H eller kanske F. Men ska testa med matt topplack nästa gång, kanske får bort lite av finishen då, för den gillar jag inte.