NOTD rött, grått och vitt

I ett fall av beslutsångest blev det idag en färgkombo som jag faktiskt tycker blir rätt hur man än varierar den. Ett par grå jeans till och nåt som tar upp det röda, idag blev det ett par röda tjockstickade ylleknästrumpor. Och en stor mysig klarvit myströja. Nästan lite tomtenissefeeling?

Det röda är min gamla namnlösa favorit från Color Club, det grå är höstens Viva la Diva nummer 21. Har ni några egna färgkombon som alltid känns rätt?

Depend flaskbilder s2011

Hej måndag! Det blev inga Dependbilder i helgen, tidsoptimist som jag är. Helgen innan julafton brukar inte alltid bli ett överflöd av fritid!
Men här kommer bilderna som jag fick dem. Blogger får fnatt när jag försöker sätta ut nummer på flaskorna så det gav jag upp efter mycket micklande. Om jag får bättre numrerade bilder lägger jag garanterat upp dem i ett nytt inlägg.
Visst ser det ut att vara mycket shimmer? Visst måste jag äga alla de kalla färgerna? Visst?







Visst börjar det förresten bli lite glest mellan swatchbilderna? Det beror på att jag är trött på att bråka med det dåliga ljuset. Jag har letat och letat efter dagsljusglödlampor men bara haft otur - tills nu! Beklagade mig för min pappa i helgen och då kliver han bort till städskåpet och trollar fram en kasse full med... dagsljusglödlampor! Inköpta till ett löjligt lågt pris på en av hans resor för nåt år sen, tänk att de bara legat och väntat på mig så länge. Det lönar sig att klaga för pappa ibland! Ska försöka hinna testa redan idag, i så fall kommer det swatchfoton på den nya Misalacket ikväll.

China Glaze Tronica

Yay! Karianne på Neglelakkmani berättar att China Glaze ska släppa en ny holokollektion, Tronica, med hela 12 nya hololack. Jag längtar! Visst ser de fina ut?

Depend spring 2011


Snälla Beatrice på Depend mailade mig en förhandstitt på Depends vårkollektion som kommer ut i butik i februari. Jag fick flaskfoton också men de lägger jag upp till helgen, måste greja lite så de passar i bloggformat.
Men oj vad jag vill ha det turkosa längst ned i mitten. Ja alla fyra i mitten. Vilka är ni sugna på?


NOTD Zoya Edyta

 Nu har jag njutit av Zoya Edyta på naglarna i snart 24 timmar och jag vill dela med mig av skönheten. Men får inte till några rättvisande foton! Det är så mycket vackrare än såhär.

Dagsljus, mittersta med blixt.




Formula/applicering: Som en dröm. Två lager. Topplack rekommenderas, det tar verkligen fram och förhöjer skimret, som att lägga en halvädelsten i ett glas vatten en solig dag. Uppdatering: underlack ett måste! För första gången nånsin hoppade jag över det och nu har jag för första gången också missfärgade naglar..
Pensel/kork/flaska: Jag tror Zoya är min nya favorit vad gäller alla tre.
Torktid: Snabb! Under minuten även utan topplack.
Hållbarhet: Utan topplack en dag, maximalt. Med topplack är skillnaden anmärkningsvärd, testade like olika när jag lackade igår och de med topplack är fortfarande som nylackade.
Färg: Oh. Åh! Jag måste komma på nåt sätt att få bättre foton, dessa gör inte Edyta rättvisa alls. Mossgrönt med gyllene skimmer som ser intensivt grått ut i viss belysning. Oftast framträder det vackra mossgröna gyllene.. en riktigt juvel. Fullpackat med microshimmer och guldglitter. Måste berika min samling med fler Zoyalack.
Helhet: 5/5

Godisleverans

Titta vad som låg och tryckte i min brevlåda!


Veckans kuriosa - Lucia

Svensk Etymologisk Ordbok
Måste jag välja mellan Lucia och Julafton väljer jag Lucia. Jag älskar Lucia! Sångerna, lussandet, symboliken, allt. Och så är min kära mormor född den 13e december. Men Lucia har inte alltid firats på detta datum, innan vi bytte kalender till den gregorianska inföll faktiskt Lucia på årets längsta natt, det som nu är julafton. Midvinter. Motpolen till midsommar. Kanske är det därför jag känner att det är extra viktigt att tända så många ljus man bara kan just denna dag? Om så är fallet är jag inte ensam om den tanken. Midvinterfirandet är en fornsed som fanns långt innan Lucia föddes, och ljus har varit en viktig del av firandet. Själva namnet Lucia kommer från det latinska ordet för ljus, lux.

Lucia är skyddshelgon för det italienska Syrakusa och legenden säger att hon är född någonstans på Sicilien. I Syrakusa firas hon rejält varje år, kyrkan där hennes reliker ska finnas är samlingsplats för kalaset. Och vår egen Lucia som kröns på Skansen varje år är faktiskt en del av firandet.


 

 Läs mer på Skansens hemsida.

Det finns otroligt mycket mytbildning kring Lucia. Bland annat har hon trotts vara mor till Ödesgudinnorna (nornorna) Urd, Skuld och Verdandi, och samtidigt varit Adams fru innan Eva. Visst är det fantastiskt hur vi människor plockar ihop historier som får verkligheten att gå ihop?
I Nordisk Familjebok finns en artikel om Lucia som är väldigt fin.

Hoppas ni tänder några ljus idag, äter något gott, och ägnar en liten tanke åt alla våra förfäder som i hundratals år gjort samma sak på denna dag. Huden knottrar sig lite, visst?

Nytillskott!


Jag har lackfyndat på Tradera. Om några dagar får jag dela med mig av en mycket efterlängtad liten godbit... eller två!
Ledordet är grönt.

Depend dip-in remover supersnabb

Jag vill ge min nagellacksborttagare lite uppmärksamhet mitt bland alla lack. Jag använder sen ungefär ett år tillbaka Depends dip-in remover, behändig och snäll mot miljön för det blir inte en massa små tussar som hamnar i de vanliga soporna. Jag är väldigt nöjd med den, den är snabb och praktisk och torkar inte ut naglarna mer än vad jag kan hantera. Bra på alla sätt! Den håller ganska länge, två månader brukar jag ha den innan det blir så mycket färg i att det smetar av sig på fingrarna när man doppar dem.


Den enda anmärkningen jag har är att jag två gånger fått tag på lite skumma exemplar. I dem blir skumgummit liksom smuligt efter ett tag, det tappar formen och lossar. Jag borde reklamerat dessa två, jag gissar att de måste varit för gamla så att själva vätskan reagerat med skumgummit på nåt sätt.

Och ja, en till sak - det funkar inte att doppa tårna.

Viva la Diva minilack w2010 swatches

Denna soliga onsdag blev perfekt att swatcha mina nyaste VLD-lack på. Vad underbart det är att fota i bra ljus! Tråkigt nog har jag inte lyckats få reda på om dessa lack har några namn, som ju förra omgången minilack hade. Trist. Namn är så mycket roligare än nummer.






Jag börjar med den färg jag tyckte såg intressantast ut i flaskan imorse, det blågröna nr 19. Jag är svag för allt som lutar åt grönt...
Samtliga bilder är utan topplack.




Formula/applicering: Nr 19 är tyvärr ganska kalkig. Inte lika hemsk formula som sommar/vårlacken hade men åt det hållet. Detta är två lager utan överlack. Stort stort minus för formulan.
Torktid: Snabb
Färg: En alldeles underbar aquablågrön. Dovt och väldigt lättburet för att vara en så tyken knallig färg. Vinterpastell!
Helhet: 3/5



Formula/applicering: Eftersom nr 19 hade så dålig formula och hela förra minikollektionen också hade det höll jag på att sätta i halsen när denna grå dröm träffade nagelplattan. Vilken skillnad! Det här är ett enda lager, totalt täckande och mjukt som en dröm. Total jackpot! Inget topplack. Jag älskar...
Torktid: Snabb, otroligt snabb, jag är imponerad.
Färg
: Mörk svampig grå. Varm i tonen, också lättburet och en klar favorit. Jag säger faktiskt att detta är ett must have! Blir en helmanikyr när jag swatchat klart, fast det kommer nog distrahera mig på nyckelharpslektionen sen...
Helhet: 5/5



Formula/applicering: Inte lika täckande som det grå, men lika krämigt och lättapplicerat. Det krävdes två lager för att slippa VNL. Inget topplack.
Torktid: Lika snabb, jag är faktiskt imponerad... snabbare utan SV än med.
Färg: Ganska vanlig hallonrosa. Färgen i sig är inte unik men... trevlig? En sån färg jag brukar landa på när jag kommer hem med rosa lack så därför har jag några dupes eller i alla fall syskon.
Helhet
: 3/5


Måste bara avsluta med min favorit, se bara vilken vacker kant det blev. Så lättapplicerat och härligt!

Viva la Diva minilack w2010

Jag höll nästan på att glömma - idag snubblade jag över Viva la Divas nya minilack och fick med mig några hem. Swatches kommer imorgon! Jag lovar.


Blev ju tvungen att använda kassa mobilkameran. Nåt som ser lockande ut? Jag ska börja med det grå...

American Apparel Rose Bowl

Ujuj vad detta inlägg har dröjt. Har varit utan internet och haft fullt upp med annat, så pass att jag gått utan att lacka naglarna i nästan en vecka. Naglarna är så hopplösa att jag blivit tvungen att fila ned dem helt och hållet! Inget hjälper, oljar dem flitigt och har slutat använda stärkande baslack men de spricker vid minsta knäpp. Enda lösningen är att inte ha nån som helst längd på dem, so be it! Tur att jag tycker om mörka lack på korta naglar ellerhur?

Här kommer i alla fall fotona jag tog i Hälsingland, detta är American Apparels underbara Rose Bowl.






Formula/applicering: Den tjockare sortens formula men jag gillar den. Detta är två lager, lättlackat och helt täckande.
Pensel/kork/flaska: Penseln är inte min favorit, det är lite svårstyrt vid nagelkanterna. Flaskan är jag dock lite kär i, den är så... retro! Älskar att bara hålla i den.
Torktid: Normal, ingen anmärkning.
Hållbarhet: Tre dagar med SV. Absolut inte längre.
Färg: Det här är mitt absolut käraste rosa cremelack. Jag älskar den här sortens rosa, lagom varm utan att bli persika, inte ett dugg skrikig.
Helhet: 5/5

 Blixt.

Älska flaskan!