En kort resa till Madras

Vet inte vad som tar åt mig, blev trött på Snowcrystal jättefort och lackade om till en annan röd, Mavalas Madras. Madras är ett av mina absoluta favoritlack och den enda röda som jag någonsin känt att jag behöver en backup av. Men det kanske ändras nu när jag letar röda lack som en blodhund, vem vet, kanske hittar en massa nya röda must-haves? Ge mig gärna tips! Det ska vara rött, rött, rött...

Formula/applikation: Mavalas lack har jag alltid tyckt är jobbiga att lacka med. Formulan är tunn, och inte på ett bra sätt som Scratch Nails till exempel är. Men jag har vant mig. Här har jag faktiskt bara ett lager, men det var bara för att jag hade bråttom, annars kör jag alltid två. Mavalas lack kommer bättre till sin rätt av två lack, färgen djupnar och blir vackrare. Andra lagret är också mycket trevligare att lacka än det första.

Pensel/kork/flaska: Jag gillar Mavalas flaska, den känns mycket stabilare än smalare flaskor. Penseln har jag inget att säga om men korken är en av mina favoriter, den är greppvänligare än helt runda korkar.

Torktid: Alldeles för långsam, ett stort minus. Kolla lillfingret. Jag får alltid vara extra försiktig efter att ha lackat med Mavala, det kan vara det lackmärke i mitt stash som har längst torktid.

Hållbarhet: Aldrig mer än två dagar. Blir toppslitet redan efter några timmar.

Färg: Alldeles underbar. Djup. Jag kan inte avgöra om den är varm eller kall, jag tror att baslacket har en lite kallare röd ton medan skimret är varmt. Helhetsintrycket är... kryddigt! Inte alls julröd, snarare passionerat sexigt röd. Jag tänker på ädelstenar, öppen eld och krossad sammet.

Helhet: 4/5

Ska ta mer och bättre bilder nästa gång jag tar fram Madras!

2 kommentarer:

Sarah said...

Det var fint!

Lacky said...

Kommer mer bilder på det, det är en fröjd för ögat :)

Post a Comment

Don't be shy, I love feedback.
All serious comments will be answered.